Warning: file_get_contents(http://www.linkedin.com/countserv/count/share?url=http://picapicadesign.se/2018/02/25/varkanslor/&format=json): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /www/wp-content/plugins/tk-social-share/tk-social-counter.php on line 145

Trots minusgrader och polarvindar har solen spätt på vårkänslorna och det smittar av sig på bloggen idag!

Skor utan strumpor. Behöver jag säga mer?

Februarisolen kommer sällan med någon riktig värme. Tvärtom, den tittar gärna fram när graderna sjunker och passerar fryspunkten. Men eftersom dess strålande nuna är så in i bomben efterlängtad, trotsar vi minusgraderna och polarvindarna i jakten på D-vitamin och en ljusare tillvaro.

Kallt som tusan är det. Och blåser gör det. Det har varit en lång vinter, många har gått igenom inte bara en utan flera sjukdomsvågor (ta i trä – jag har lyckats hålla mig frisk och kry hela säsongen!), och som vanligt såhär i slutet av februari står kylan oss upp i halsen, med allt vad det innebär.

Idag fick vinterpessimisten ge vika för våroptimisten, så istället för att gräva ner mig i mina snytpapper (frisk, men känsliga slemhinnor …) så satte jag mig och drömde mig bort till en alldeles vanlig, underbar vårdag. Tänk, när vinterjackorna kemats och hängts in, vantar och mössor stuvats undan och vi kan gå ut med skor utan strumpor … Åh, alltså. Den dagen.

Veckans moodboard handlar just om vårkläder. De som ligger nerpackade, de jag längtar att få plocka fram, färgerna som ljusar upp tillvaron, krispiga, luftiga material och en önskan om en ny vårfrisyr. Det här är ingen trendspaning eller lista på inköp. Det här är mer eller mindre ett urplock från det som finns i min vår- och sommarlåda. Med undantag för ett par inspirerande önskemål.

  • Jeans. Dubbel denim och 50 nyanser av blått. Trendigt eller inte, jag bor i jeans, jag älskar jeans, andas jeans och jeans är det plagg jag behärskar allra mest. Det enda jag skulle vilja tillfoga den här kategorin är en jeansskjorta i mörkblått/otvättad denim, alt. marinblå linne/indigoskjorta.
  • Khaki. Naturliga nyanser av grönt är en annan favorit alla gånger, så otroligt fint att kombinera med svart och naturvitt, och kanske pastellrosa …
  • Vida och höga. Ett Skäringer&Mannheimer-avsnitt satte fingret på det (nr. 38) vad gäller kroppstyper. Jag är definitivt en ”midja med fluffiga lår” haha. Kan skriva en uppsats på vad jag tycker om skinny jeans, smala byxben som förblir smala även i större storlekar, byxor som fastnar i knähöjd, mina envisa stadiga furor, min käre skräddare som just nu kämpar på att lägga ut ett par second hand-fyndade skinnbyxor … suck! Byxor och jeans i modell hög midja och vida ben är min melodi! Fast de passar illa med klumpiga vinterkängor så just nu ligger dessa finingar på vänt, redo att matchas med sneakers och loafers.
  • Cognacsfärgat läder. En klassisk bucket bag i mjukt, härligt cognacsfärgat skinn står på önskelistan för tillfället. Second handmarknaden blir i detta nu finkammad efter en sådan här, men det tar tid, och det får det ta helt enkelt. Det går ingen nöd på mig inte, så inte förrän jag hittar heeelt rätt slår jag till.
  • Sidenscarves Jag har en diger samling sidenscarves som faktiskt passar bra som extra-värmare (otroligt nog) under vinterhalvåret. Men nu till våren vill jag knyta en runt hästsvansen, när mössa inte längre är nödvändigt.
  • Skor utan strumpor. Behöver jag säga mer?
  • Frisörbesök. Jag brukar inte slinga eller färga mitt hår mer än 1 gång per år hos frisör. Däremellan har jag hittat den perfekta, skonsamma nyansen, som matchar min egen musblonda så gott som 100%, som jag själv ’suddar ut’ eventuell utväxt med hemma i badrummet. Nu är det snart vår och då är jag ju lite sugen på att bli ett par nyanser ljusare igen. Balayage är perfekt för mig som inte vill behöva färga/slinga så ofta, utan bara när man känner för en liten update. Frågan är, hur länge kan jag vänta … Och om jag ska unna mig ett besök hos fancy-pancy-dyr-frisören eller ’nöja mig’ med min reguljära som aldrig gjort mig besviken egentligen … Det är ju trots allt en extra tusenlapp som hade passat bättre på sparkontot än i håret.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.