Jag har gett mig själv hela den här veckan i present. En hel vecka. En vecka då jag gör precis vad jag vill. Vad. Jag! Vill.

De senaste tre månaderna har rusat på i full fart. Alla sena kvällar på kontoret och utdragna projekt har tömt mig på både energi och sinnesfrid. Jag har hela tiden haft påsken som mål. En finish line. Ett Hit, men inte längre. Ljuset i tunneln. Nödutgången. Dörren ut. Där laddar jag batterierna, annars kommer jag inte orka en enda vecka till. Annars slår den ökända och alltför välbekanta Väggen mig mitt i fejset.

Det är en av många fina fördelar som frilansare att kunna ta till ledighet när en behöver det. Men det är inte det lättaste. Tvärtom, det är skitsvårt att tillåta sig själv att inte jobba när det finns saker att göra. Att hålla sig borta från allt vad kontor och jobbmejl heter. Jag har till och med svårt att ta lunch innan jag slutfört den uppgift jag håller på med. Vare sig det är en illustration eller min bokföring.

Men den här veckan är speciell. Unik till och med. Jag har nämligen inget projekt som kräver min uppmärksamhet eller mitt kreativa handlag just dessa dagar. Tvärtom ligger prick alla bollar på mina kunder just nu, och jag väntas inte få tillbaka dem förrän i nästa vecka eller veckan därpå. Så, mina vänner, jag har något så unikt som norrsken i Skåne (men inte omöjligt). Jag har en lucka! En hel veckas lucka! Ni anar inte hur underbart det känns. Att kunna dra in hela, djupa andetag av ångestbefriad luft. Bit för bit kan jag peta bort tyngden från mina axlar, ta ut stegen, vända ansiktet mot solen. Att bara stå stilla en stund. Och det slår högre än vilken exotisk semester som helst.

 

One thought on “ A window of time ”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.