Warning: file_get_contents(http://www.linkedin.com/countserv/count/share?url=http://picapicadesign.se/2018/04/07/lycklig-och-livradd/&format=json): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /www/wp-content/plugins/tk-social-share/tk-social-counter.php on line 145

Helt plötsligt var det klart. Efter bara några veckors lägenhetssökande var matchen avgjord. Spelet över. Vi hade hittat vår drömlägenhet, satsat, vunnit, och nu var den vår. Kan det vara så enkelt? ”Lätt fånget, lätt förgånget” hör jag min inre pessimist viska.

Vårt skuldfria compact living har bytts mot arkitektritat, allvar och amortering.

Igår eftermiddag skrev jag och Vincent på kontraktet till det som från och med augusti kommer bli vårt nya hem. Det gick oväntat snabbt. För snabbt? (Tyst nu, pessimisten) Jag tror det var bara fyra veckor sedan som vi aktivt började leta. Med inställningen att det nog kommer ta några månader, ett halvår kanske.

Jag blev en riktig Hemnet-knarkare. Söka, spara, boka visningar. På de mer attraktiva objekten tjatade jag till mig privata förhandsvisningar. Vi lärde oss ganska snabbt att det är en hetsig marknad där köpare är på hugget och budar aggressivt och skoningslöst. Prospekten samlades på hög. Alla tipsar om att gå på många visningar, och att inte vara för restriktiv i sina urval utan även kolla in de som kanske inte känns helt 100. Och det är ett bra tips. De där fotograferna vet precis hur man kan få ett trångt vardagsrum att se ut som en värld av utrymme. Men vi hann inte se så värst många lägenheter innan vi hittade rätt. Redan objekt nummer 10 blev 10-poängaren som vi kammade hem. Game, set & hjälp!

Varje gång jag varit i detta underbara område har jag drömskt tittat upp på de pastellfärgade husen och tänkt att en vacker dag bor jag här. Och nu har jag fått mitt rosa hus. Det var lite av en tillfällighet att jag kom över det här objektet. Det var ännu inte publicerat på Hemnet utan på mäklarens egna sajt, som ett kommande objekt. För när Hemnet hade slut på nya fix började jag gå in på de enskilda mäklarnas sajter och gräva. Likaså på booli.se. Booli ger nämligen värdefull statistik över försäljningssiffror i området, vad liknande objekt sålts för, när de såldes, och hur mycket mer slutpriset blev i jämförelse med utgångspriset.

Bild från mäklaren

Nu sitter jag här i pyjamas och dricker kaffe. Champagnekuporna står kvar på bordet sedan igår kväll. En vacker lägenhet rikare. Ett par miljoner fattigare. Vår bekymmerslösa, skuldfria tillvaro har byts ut mot allvar och amortering. Vanligt, men ovant. Och så börjar det dyka upp små djävulska ifrågasättningar. Skulle jag ha kollat vattentrycket i duschen? Varför öppnade jag inte alla luckor i köket? Eller balkongdörrarna? Tänk om de inte fungerar? Fanns det tillräckligt med eluttag i vardagsrummet? Jag testade aldrig skjutdörren i sovrummet. Har jag köpt plastgrisen i marmorsäcken?

Jag hoppas att jag snart blir frisk från min ångest och istället – helt och fullt – kan glädjas över vårt nya hem. Och att jag får förtroende för att jag kommer lyckas göra denna arkitektritade, minimalistiska lägenhet till vår, på riktigt. Till ett varmt, personligt och välkomnande hem. För det är ju det som är min dröm på riktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.