En varm och solig dag kan förvandla en nytvättad blus till en stinkbomb. Istället för att slänga den i tvättmaskinen, ta hjälp av ättika! Ättika neutraliserar all doft på ett effektivt och naturligt sätt.

Luktar det illa under vasken eller i ett rum, häll vatten i en skål och tillsätt ett par droppar koncentrerad ättika. Obs! Ättika är en syra, så kom ihåg SiV-regeln; Syra i Vatten. Häll alltså aldrig vatten i en syra.

Träningskläderna är en tuff nöt. Svettlukten får extra bra fäste i syntetiska material, och en runda i tvättmaskinen är inte alltid tillräckligt. Lägg träningskläderna i vatten med lite ättika i, innan du kör dem i maskinen.

Eller, så preppar du en sprejflaska – alltid till hands. Efter träningspasset, grillfesten eller bara en het dag i solen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.