I förra veckan gläntade jag på dörren till vår nya lägenhet och drömde mig bort till ett härligt jordnära kök. Idag ska vi kika in i rummet strax intill, ett rum för råda ordning & reda, skaparglädje, inspiration och kreativitet, nämligen arbetsrummet!

Så här ser det ut idag:

Arbetsrum. Bild lånad av mäklaren.

Det är inte jättestort, och eftersom både jag och Vincent ska få plats med våra respektive skrivbord och arbetsytor gäller det att vara effektiv. Vincents del kommer att vara till vänster, där sängen står. Skrivbord samt 3 av 4 bokhyllor kommer att få plats där.

Min del skulle isåfall vara den rakt fram och till höger, fönstersidan. Jag har ännu inget skrivbord, och skulle därför vilja införskaffa mig ett lite mindre skrivbord, då jag enbart kräver utrymme för laptop, tablet, kaffekopp … Jag vill helst sitta med ryggen mot väggen, så antingen att skrivbordet går in i hörnan, mellan fönster och bortre vägg, eller placera det så att det går ut i rummet, med kortsidan mot fönstret. Jag vill ha sikt framåt, mot dörr och fönster. Feng shui, ni vet 😉  En schysst arbetsstol är också på listan. Kontorsstolar är ju något av det tråkigaste som finns, så en mix mellan design och funktion som inte kostar skjortan hade varit toppen. Visst, en fin gammal karmstol hade varit så fint, men det gäller att den är skön att sitta några timmar i. Hjul eller inte, i valet och kvalet där … Loppissäsongen drar snart igång, gissa vem ni kommer stöta på där hehe.

Stilen i arbetsrummet ska vara inspirerande, stimulerande och positiv. Ordentlig och effektiv förvaring är ett måste. Som grafisk designer tilltalar vissa mönster, möbelklassiker och detaljer mig lite extra. Och att enbart låta blå konst flytta in på väggen är en idé jag filat på. Så här ser min moodboard ut, daterad prick nu idag 2018-05-25.

Jag känner mig inte riktigt färdig med det här rummet, men tror vi måste landa i lägenheten först. Det är ett svårt rum, det ska rymma mycket samtidigt som det inte ska bli belarmat, utan kännas öppet, välkomnande och inspirerande.

Fler fina kontor och arbetsrum hittar ni på min Pinterest här.

Vad är viktigt för er i ett arbetsrum? Vad krävs i ett rum för att finna arbetsro och skaparglädje? Kommentera gärna! Trevlig helg!

One thought on “ Rum för kreativitet ”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.