Minns ni gammal, obesvarad modekärlek, alltså de plagg som ni av någon anledning valde att INTE slå till på, men som flera år senare gnager lätt i bakhuvudet och som man aldrig glömmer och alltid håller ögonen på? Ett mer eller mindre hopplöst trånande och sökande. Jag är skyldig till ett par tre sådana här besattheter som då och då flyter upp till ytan. Jakten är, som ni kanske redan vet, mitt element, och nu kan jag stolt visa upp ett av mina fällda byten. En trofé som tagit mig över sex år, som jag nästan gett upp för länge sedan, men som helt plötsligt smyger in från periferin och ställer sig mitt i skottlinjen.

LINDA nieuws magazine, circa 2012

Den här klänningen från COS är ett sådant exempel. 2012 bodde och jobbade jag fortfarande i Holland, där tidningen LINDA då var (kanske fortfarande är) landets mest populära livsstilsmagasin. Grundaren Linda de Mol prydde samtliga av deras kreativa omslag, varje nummer i ett nytt, aktuellt tema. På det här omslaget sitter de Mol klädd i en blå-brun-svart-mönstrad klänning med svart krage från COS. Så. Snygg! En riktig Mad Men-dröm som då var den nya, hajpade serien och alla började leta teakmöbler second hand, 60-talsklänningar med formgjutna pennkjolar och sippa whiskey innan lunch (eller vad det bara jag?). Tyvärr dröjde jag för länge och när jag väl bestämt mig var säsongen över, klänningen slutsåld och slutligen arkiverad, död och begraven. Nu. Sex år senare ser jag den. På Sellpy’s butik på Tradera. I min storlek. Eller ja, förhoppningsvis min storlek. Storlek 36, det kan gå. Sommarens flytt&fläng-viktnedgång har visat sig främst ge mindre tuttar så ja, det kan gå. Jag lägger första budet och håller ett hököga på auktionen utifall någon vågar sig på att utmana mig. Ingen träder fram, klänningen är min!

Ett annat gammalt kärleksplagg är en buteljgrön skinnjacka från Samsøe & Samsøe, model Tahvo Pine Green. Från kanske 2014/2015?

Norska modebloggaren Darja Brannik har en i svart, om man får tro Pinterest. Den här jackan var alldeles för dyr för mig när den var aktuell, men den hade alla rätt; rätt passform, rätt läder (tjockt, tåligt och strukturerat) men framför allt rätt färg. Inte oliv-, inte khaki-, inte gräs- eller ärtgrön utan mörk blå-grå-grön. Fattar ni? 🙂

Darja Brannik, fotot lånat härifrån.

Det som utlöste begäret till S&S-jackan var ett modereportage i Elle (år okänt, läääänge sedan) med Julia Hafström i en av mina absolut favorit-färgkombinationer som fastnat i hjärtat; buteljgrönt, bubbelgumrosa och bränd orange.

Julia Hafström ur ett moderep. från ELLE. Underbar skinnjacka från Acne studios, ännu dyrare än den jag ställt in siktet på.

Så, om Samsøe & Samsøe’s fina skinnpaj bara hänger i din garderob eller hemma hos din polare så hör av er. Idag har jag råd 🙂

Kram, Cecilia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.