Som en följetong till mitt inlägg om mål, blev jag nyfiken på vad min tid och energi egentligen går åt till. Jag vill så mycket och tycker inte jag får ihop det riktigt så som jag vill. Men om jag konkretiserar min situation till procentenheter och slänger in resultatet i lite pedagogiska pie charts – OCH – gör ett blogginlägg om det hela, ja då har jag ju både gjort ett framsteg i planen – och slagit flera flugor i en smäll. Mer kreativitet och mindre bullshit, helt enkelt.

Så här föreställer jag mig min fritid. Alltså den tid jag lägger enbart på mig själv och mina intressen. Sömn, mat, kärlek och jobb är alltså inte med. Fast relationer är såklart också en viktig grej som många inte alltid tar sig tid till, så det kanske hade kvalat in i tabellen. Men jag valde ändå att fokusera på just fritidsintressen, då jag personligen känner att mina relationer redan får massor av uppmärksamhet och kärlek. Utan att tänka på det liksom.

Kreativitet & skapande: All sorts aktivitet som är utvecklande; som mitt skrivande, bloggen, kreativa projekt som DiY’s och handlettering, sy om kläder eller måla om en stol…
Mode, skönhet & inredning: Krasst konstaterat all slags konsumering av fina saker, i princip. Allt ifrån inspirationsletande till fönstershopping på webben, tradera-scrollande, vanlig shopping. Inredning kan gå lite hand i hand med Kreativt & skapande då jag ofta gör saker själv. Men skiljer det genom att ’skapa’ inredning och ’köpa’ inredning. Samma med mode, det jag gör själv och det som jag konsumerar.
Resor: Resor och upplevelser, när som fjärran. Min akilleshäl. Men om resbudgeten ska öka, måste ju någon annan minska, så är det ju.
Träning & hälsa: Aktivitet med syfte att må bättre. Min morgonyoga, löpning, styrketräning, promenader.

Det är inte specifikt tiden som visualiseras i diagrammen, utan hur stort utrymme generellt, även mentalt. Alltså hur mycket fokus och energi som jag lägger.

Jag är ganska tillfreds med mina träningsrutiner; regelbundenheten, variationen, hur bra det känns i kroppen, hur lätt det är att få tid och utrymme för det osv. Kanske lite bättre struktur, men sen äsch. Just ligger träningsmålen på hyllan, det är kontinuitet i det, det är roligt (oftast), jag mår bra av det (prick varje gång känns alltid toppen, efteråt…) och det är tillräckligt. Jag ser tydligt att Mode-biten (för ja, det är mode och kläder ändå som är störst i gruppen mode, skönhet och inredning) regerar, Resorna är väldigt få och Bullshit har en alldeles för stor bit av kakan. Lite bullshit måste man ju få ha, det vill jag ha, men inte så här mycket. Läs, mindre instagram och planlöst scrollande … Naturligtvis är mode och kläder ett intresse som ligger varmt om hjärtat, men jag vill att det ska få en mer självklar, naturlig och balanserad del av min vardag. Alltså en mindre del av min energi. Den tid och energi vill jag istället flytta till resor och upplevelser – och till kreativt stimulerande aktiviteter som att skriva eller blogga.

Om vi tittar ett steg närmre på mina kreativa aktiviteter, hur fördelar jag min energi där, och hur skulle jag vilja att det såg ut?

Alltså, det här är mycket baserat på min känsla (kanske något pessimistisk). Det känns som att jag bullshittar alldeles för mycket Medan min omgivning ofta tycker att jag är så himla aktiv och produktiv på det kreativa planet. Allt är ju relativt … Men Planen visar tydligt hur jag vill fördela min kreativa tid, just nu i alla fall. Jag vill få en bättre kontinuitet i min blogg. Jag lägger prestation och statistik åt sidan, jag vill bara skapa en rolig och inspirerande plattform. Inte så mycket åsikt och debatt, jag är inte bra på det helt enkelt, utan mer fylld med tips och inspiration på ’min’ nivå. En helt vanlig, kreativ person som med små medel kan göra vardagen lite roligare, lyxigare, finare, enklare och godare. I garderoben, i vardagsrummet, framför spegeln, på resan, på jobbet … Hur svårt kan det va? 😉

Men nu är jag mäkta stolt över att på en timme drygt, åstadkommit flera saker på en gång. Ni vet den känslan av stolthet över att överhuvudtaget fått ner to-do-listan på papper. Att skriva listan var liksom Punkt 1 på listan. Härligt! Vi är igång! Då tar vi paus och firar att vi börjat. Eller hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.