Alltså fenomenet adventskalendrar har tagits till en helt annan nivå idag. Varje butik och segment har sin egen produktkalender, med alltifrån te, choklad och lakrits till skönhetsprodukter, accessoarer och andra prylar. Som om inte julklappskonsumtionen var tillräcklig, jösses! Det blir liksom så mycket pengar på fluff, alltså sådant du egentligen inte vill ha eller behöver. Lite så som alla dessa glossy-boxar som skickas ut fyllda till brädden med random produkter.  Alltså, inte alls min grej lägga pengar på sådant jag inte själv valt ut. Vansinnigt onödigt!

Anyway! Tillbaks till adventskalendrar. Det är något barnsligt magiskt med en kalender där man varje dag får öppna en lucka och räkna ner dagarna till jul. Varje dag något nytt, en ny bild, en ny berättelse… Så inte så oväntat att veckans Friday freebie är just en adventskalender.

Tiden har inte varit på min sida den här veckan, så det vi ser här är kanske inte det mest avancerade, kreativa alster på mitt CV. Men det är ändå något fint som jag hoppas ni ska tycka om och glädja någon därute.

Adventskalendern är gjord i två delar. En framsida med bild och rutor med siffror, och en baksida med rutor med plats för dina egna lucktexter. Jag har även gjort en version av baksidan med för-ifyllda lucktexter. Jag har skrivit en liten aktivitet bakom varje lucka, något du kan hämta inspiration från om du vill skriva själv, eller om du vill använda den färdiga som den är.

Klicka på länkarna för att ladda ner:

Adventskalender framsida (finns i två färger)

Adventskalender baksida – ifylld

Adventskalender baksida – tom

Skriv ut en framsida och skär ut varje ’lucka’ på tre sidor. Bara skär, men vik inte upp luckan utan låt den vara så ligger den fortfarande något sånär ’stängd’. Skriv ut baksidan och limma runt kanten. Lägg framsidan över och låt torka. Häng upp på väggen i en klämma eller på kylskåpet. Fint, eller hur?

Äntligen, nu kan december månad börja! Kram på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.