Vi står inför den första julen i vad som känns som vårt första ”riktiga, egna” hem och vårt nya juläventyr har bara börjat. En vecka in i december, 1:a advent har passerat, det första ljuset har tänts och amaryllisen har öppnat sig. Små glimtar av jul har flyttat in, i form av (ännu fler) levande ljus, gran- och lingonkvistar, julrosor, linnedukar och fårskinnsfällar. Pynt som så är inte min grej, pyntar allra helst just med säsongens blommor, växter, ljus och textilier.

På söndag fyller jag år och har bjudit hem familjen på födelsedags- och adventslunch. Det första jag var tvungen att fixa var extra sittplatser. Vi blir åtta runt ett bord som vi bara hade 4 stolar till. Jag hade gärna hittat 6-8 ”nya” stolar som hörde ihop, men det är ett betydligt mer långsiktigt projekt, både ekonomiskt och urvalsmässigt. Det är inget vi ville stressa fram. Så the next best thing fick bli en lösning som inte kostade skjortan, och som skulle kunna fungera även långsiktigt. Jag hade turen att haffa två fina och prisvärda pinnstolar från antikboden bredvid och så hittade jag en riktigt fin träbänk med fårskinnsklädsel på Blocket. Både stolarna och bänken har fått ett par lager ny färg, och när de torkat får de flytta upp och komplettera det nuvarande arrangemanget.

Jag har länge velat visa er runt i vår, inte så längre nya, lägenhet och efter helgen har julen flyttat in på riktigt, så då är det kanske ett ypperligt tillfälle att ta även den tjuren vid sina horn.

Trevlig fredag!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.