Nej nu kör vi! Jag är så taggad på nya utmaningar och bestämmer här och nu för att köra igång en egen. Är du med?

Okej, jag tar det ifrån början. Eller slutet faktiskt. Slutet av 2018, för att vara tydlig. Jag funderade en hel del på mitt företag och dess framtid. Jag hade inte kört fast, däremot kände jag mig lite vilse, vinglig och spretig. Det var som att jag inte längre följde någon utstakad väg, eller ens en krokig liten stig. Jag stod mitt ute i skogen och kunde trampa runt lite varstans. Det var förvisso varken tråkigt eller jobbigt, men jag saknade struktur, fokus – och framförallt ett mål. Och det började helt enkelt kännas otryggt och osäkert. Jag insåg att jag var tvungen att stanna upp och börja rita upp en plan. Hitta tillbaka till stigen. Back to basic! Ta två steg tillbaka och sedan ett framåt, i rätt riktning.

Jag är helt klart en av dom för vilka nyår sparkar igång maskineriet på så många olika plan. Det ger mig varje år den där efterlängtade nytändningen och nya, stora portioner pepp och motivation att ösa ur. Att kavla upp ärmarna och börja gräva och bygga nytt känns aldrig så lätt och roligt som 1e januari.

Som frilansare drar du hela lasset själv. Det står och faller med dig. Därför är det tur att det ofta finns andra frilansare i din omgivning som du kan ta armkrok på när du kört fast. Frilansare är som distanskollegor som kan hjälpa varandra när det känns tungt och dela ut high fives när man lyckats med något riktigt bra!

Okej, så här står vi nu. Kanske känner du igen dig i det jag skriver, eller så har du precis börjat vandra längs frilansvägen och tänker shit, vad händer nu? Oavsett om du är ny, vilse eller bekymmerslöst framgångsrik i din firma så har man mycket att vinna på att strukturera och reflektera över sitt företags utveckling. Därför kör jag igång Frilansutmaningen 2019! Nyfiken på vad det är, ikväll presenteras upplägget och imorgon kör vi igång!

One thought on “ En frilansares funderingar ”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.