Pica Pica design studio startades 2013 av mig, Cecilia Pettersson, efter att ha bott och jobbat utomlands i flera år och samlat på mig kreativa och internationella erfarenheter och inspirerande relationer. Grafisk design är en förenklad definition av vad jag jobbar med. Mitt arbete sker ofta bakom kulisserna, jag jobbar med att lyfta fram andra människor, deras idéer, arbete och framgångar. Därför önskar jag för fler människor att göra bra saker, så att jag kan visa upp dem för världen.

 

Sagt om Pica Pica design studio:

”Cecilia blev snabbt min go-to-formgivare nummer ett till bokomslag. Hon tar en tanke från förlaget eller författaren och gör den till sin, med stilistisk träffsäkerhet och stor kreativitet.”
Christin Holmgren, Komma till punkt Textproduktion

”Pica Pica Design och Cecilia är ytterst lyhörd på vad jag som kund önskar samtidigt som man alltid får förslag lite utanför boxen där hon låter mina önskemål ta nya, spännande uttryck. Det var så min företagslogga och grafiska profil kom till, genom en av hennes tolkningar tillsammans med mitt önskade färgval. Cecilias känsla för färg och form är oklanderlig – mitt i prick!”
Marthina Elmqvist , VD Ophelia Publishing AB

“Pica Pica lyckas med utmaningen att göra bild av ord.  De omslag Pica Pica gjort för mina böcker sammanfattar trehundra sidor text på ett självklart och enkelt sätt som går hem hos läsarna, och de bidrar till att jag känner mig som en stolt författare när jag håller i mina böcker. Stämning, ton och historia finns där redan innan läsaren slagit upp första sidan. Det är så bra.”
Anne Liljeroth, författare

​”Jag anlitar Cecilia då jag vet att hon har ett brett spektrum och är extremt lyhörd inför de önskemål jag har. Hon framför alltid ett flertal skisser och medföljande textrader om tanken bakom de grafiska detaljerna, vilket underlättar i dialogen inför slutproduktionen som alltid levereras enligt plan.”
Alexandra Nedstam, Vertigo Förlag

”Pica Pica lyckades verkligen med sitt uppdrag att skapa en attraktiv och användarvänlig design på våra nya läromedelsserie. Vi är mycket nöjda och kommer absolut att använda Cecilia igen.”
Erik Liedberg, VD Magnolia Förlag

”Pica Pica design och Cecilia har gjort ett strålande arbete med formgivning av både inlaga och omslag till två böcker som vänder sig till nyanlända elever, Entré A som bygger på kursplanerna för åk 4-6 och Entré B som bygger på kursplanerna för åk 7-9. Läckra och lockande omslag som ger rätt signaler och tydlig inlaga med färgmarkörer för de olika genrerna som ingår i materialet.”
Marianne Petrén, Läromedelsutvecklare på Gleerups Utbildning i Malmö