om cecilia och pica pica design

Pica Pica design föddes för snart 5 år sedan som ett resultat av en längre tids kreativt arbete i Nederländerna med omnejd. Cecilia Pettersson är uppvuxen på Österlen, Skåne, och efter flera års studier på både Lunds Universitet och Danmarks designskole i Köpenhamn, tog hon sin master och civilingenjörsexamen i Industridesign med sig till Amsterdam 2005. Där påbörjades en nästan åtta år lång och spännande resa och jobbade som grafisk designer, Art Director och konceptutvecklare med några händer och fötter inom copywrite och reklam.

2013 flyttade Cecilia tillbaka till Sverige och landade i Malmö. Hon hade nu en ganska gedigen portfölj och startade designföretaget Pica Pica design, med fokus på iögonfallande design som når igenom bruset och som lyfter fram produkten, budskapet och människorna. Design med mervärde, attityd och glimten i ögat.

Låt dig inspireras och följ Pica Pica design på instagram @picapicadesign 

sagt om Pica Pica design studio:

”Cecilia blev snabbt min go-to-formgivare nummer ett till bokomslag. Hon tar en tanke från förlaget eller författaren och gör den till sin, med stilistisk träffsäkerhet och stor kreativitet.”
Christin Holmgren, Komma till punkt Textproduktion

”Pica Pica Design och Cecilia är ytterst lyhörd på vad jag som kund önskar samtidigt som man alltid får förslag lite utanför boxen där hon låter mina önskemål ta nya, spännande uttryck. Det var så min företagslogga och grafiska profil kom till, genom en av hennes tolkningar tillsammans med mitt önskade färgval. Cecilias känsla för färg och form är oklanderlig – mitt i prick!”
Marthina Elmqvist , VD Ophelia Publishing AB

“Pica Pica lyckas med utmaningen att göra bild av ord.  De omslag Pica Pica gjort för mina böcker sammanfattar trehundra sidor text på ett självklart och enkelt sätt som går hem hos läsarna, och de bidrar till att jag känner mig som en stolt författare när jag håller i mina böcker. Stämning, ton och historia finns där redan innan läsaren slagit upp första sidan. Det är så bra.”
Anne Liljeroth, författare

​”Jag anlitar Cecilia då jag vet att hon har ett brett spektrum och är extremt lyhörd inför de önskemål jag har. Hon framför alltid ett flertal skisser och medföljande textrader om tanken bakom de grafiska detaljerna, vilket underlättar i dialogen inför slutproduktionen som alltid levereras enligt plan.”
Alexandra Nedstam, Vertigo Förlag

”Pica Pica lyckades verkligen med sitt uppdrag att skapa en attraktiv och användarvänlig design på våra nya läromedelsserie. Vi är mycket nöjda och kommer absolut att använda Cecilia igen.”
Erik Liedberg, VD Magnolia Förlag

”Pica Pica design och Cecilia har gjort ett strålande arbete med formgivning av både inlaga och omslag till två böcker som vänder sig till nyanlända elever, Entré A som bygger på kursplanerna för åk 4-6 och Entré B som bygger på kursplanerna för åk 7-9. Läckra och lockande omslag som ger rätt signaler och tydlig inlaga med färgmarkörer för de olika genrerna som ingår i materialet.”
Marianne Petrén, Läromedelsutvecklare på Gleerups Utbildning i Malmö