Välkommen till Pica Pica's kreativa näste. Här byggs unika varumärken och överraskande designlösningar. Pica Pica formades av Cecilia Pettersson, Industridesigner i grunden, med flerårig erfarenhet i den internationella grafiska design- och reklambranschen. Hon har jobbat både som designer och Art Director med en kundkrets som sträcker sig över hela Europa. I Pica Pica's studio skapas grafiska produkter som bokomslag, tidningslayout och reklammaterial med samma fina fingertoppskänsla som illustrationer, logotyper, mönster och förpackningar. Highbrow eller Lowkey - resultatet blir en snackis!

Kontakt

PICA PICA
Cecilia Pettersson
Stora Kvarngatan 53:1403
211 29 Malmö

+46 70 838 26 76
hej@picapicadesign.se

CRADLE TO CRADLE

CRADLE TO CRADLE

Vlehan är en Hollands största leverantör av hushållsmaskiner och vitvaror. År 2009 gjordes en mycket speciell årsrapport, där vi tillämpade cradle to cradle principen. Årsrapporten är över 8 meter lång! Den är tryckt på hampa papper med ett biologiskt nedbrytbart bläck som går bort med bara vatten.

Vinnare av Red Dot Design Award 2009
och nominerad till Designpreis Deutschland

Genom årsrapportens siffror och summeringar löper tre scenarion. Ett optimistiskt, ett realistiskt och ett pessimistiskt. Vi förutspådde tillsammans med kunden ett antal olika händelser från 2010 till 2040. Händelser i kategorierna miljö, teknik, samhälle, sport, underhållning och politik. Vart är vi på väg? Hur ser världen ut om 30 år beroende på vilket perspektiv man tillämpar?

 

Projekt via 52 graden

Leave a Comment