Pica Pica design studio startades 2013 efter att jag i flera år jobbat som formgivare och art director i Amsterdam. Jag heter Cecilia Pettersson och du hittar både mig och studion mitt i Malmö, och världen runt. Här skapas bokformgivning, illustrationer och visuell profilering för business; i tryck, digitalt och på sociala medier. Tillsammans med Malmös bästa fotografer, journalister och redaktörer i mitt nätverk, kan teamet formas precis så stort, och så litet, som uppdraget kräver. Jag vill lyfta din idé, din produkt och ditt företag, och jag ser fram emot att höra dig berätta. 

 

Sagt om Pica Pica design studio:

”Cecilia blev snabbt min go-to-formgivare nummer ett till bokomslag. Hon tar en tanke från förlaget eller författaren och gör den till sin, med stilistisk träffsäkerhet och stor kreativitet.”
Christin Holmgren, Komma till punkt Textproduktion

”Pica Pica Design och Cecilia är ytterst lyhörd på vad jag som kund önskar samtidigt som man alltid får förslag lite utanför boxen där hon låter mina önskemål ta nya, spännande uttryck. Det var så min företagslogga och grafiska profil kom till, genom en av hennes tolkningar tillsammans med mitt önskade färgval. Cecilias känsla för färg och form är oklanderlig – mitt i prick!”
Marthina Elmqvist , VD Ophelia Publishing AB

“Pica Pica lyckas med utmaningen att göra bild av ord.  De omslag Pica Pica gjort för mina böcker sammanfattar trehundra sidor text på ett självklart och enkelt sätt som går hem hos läsarna, och de bidrar till att jag känner mig som en stolt författare när jag håller i mina böcker. Stämning, ton och historia finns där redan innan läsaren slagit upp första sidan. Det är så bra.”
Anne Liljeroth, författare

​”Jag anlitar Cecilia då jag vet att hon har ett brett spektrum och är extremt lyhörd inför de önskemål jag har. Hon framför alltid ett flertal skisser och medföljande textrader om tanken bakom de grafiska detaljerna, vilket underlättar i dialogen inför slutproduktionen som alltid levereras enligt plan.”
Alexandra Nedstam, Vertigo Förlag

”Pica Pica lyckades verkligen med sitt uppdrag att skapa en attraktiv och användarvänlig design på våra nya läromedelsserie. Vi är mycket nöjda och kommer absolut att använda Cecilia igen.”
Erik Liedberg, VD Magnolia Förlag